Huurrecht

Advocaat huurrecht Amsterdam

Mr. Arnoud van Dalen in Amsterdam helpt snel en goed. Bent u huurder en heeft u last van slecht onderhoud door de woningbouwvereniging, bijvoorbeeld een lekkage? Of bent u juist verhuurder en wilt u maatregelen nemen tegen een huurder die steeds overlast veroorzaakt? Juridische problemen vragen om een efficiënte oplossing. Het huurrecht is moeilijk genoeg en goed procederen vereist kennis en vaardigheden. Arnoud is een slimme en doortastende advocaat voor bedrijven en particulieren. Hij strijdt samen met zijn cliënten voor rechtvaardigheid.

Mr. van Dalen is lid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA), dat is een vereniging van advocaten die gespecialiseerd zijn in het huurrecht en op dat gebied bij uitstek deskundig zijn. Lid worden kan alleen na het volgen van een intensieve cursus, die wordt afgesloten met een pittig mondeling examen.

Bel vandaag nog: 06-27129900

mr. van Dalen is betrokken en belt altijd terug

Voorbeelden van dienstverlening:

Voor huurders

 • de woningbouwvereniging wil de huurovereenkomst ontbinden omdat u een slechte huurder zou zijn;
 • slecht onderhoud van het pand, u heeft al vele malen geklaagd maar er gebeurt niks en het lijkt erop dat de verhuurder probeert om u weg te pesten;
 • u gaat niet akkoord met renovatie omdat u niet overtuigd bent van de noodzaak, het is immers een prima woning en het renovatievoorstel bevat veel onduidelijkheden;
 • de verhuurder geeft een boete wegens verboden onderverhuur;
 • ruzie met de buren terwijl de woningbouwvereniging onvoldoende reageert op uw klachten, het lijkt erop dat iedereen tegen u samenspant;
 • bedrijfspand voldoet niet aan de verwachtingen, want het is in slechtere staat dan verwacht en als u dat had geweten dan had u het huurcontract niet getekend.

Voor verhuurders

 • achterstand in betalingen, ook na vele aanmaningen betaalt de huurder zijn huur niet;
 • een woning wordt zonder toestemming onderverhuurd aan toeristen of aan een familielid;
 • u vindt dat de huurder te weinig huur betaalt, andere woningen of bedrijfspanden leveren veel meer op;
 • de huurders willen niet vertrekken nadat de huur is opgezegd, want zij beweren dat ze een contract voor onbepaalde tijd hebben terwijl het volgens u een tijdelijke huurovereenkomst was;
 • u heeft andere plannen met een pand, u wilt het renoveren en daarna opnieuw verhuren voor een hogere prijs;
 • huurders zorgen voor stelselmatige overlast, ook midden in de nacht en van normale “leefgeluiden” is geen sprake.
Amsterdam

Voor bedrijf en particulier

Hoe wordt u geholpen?

Mr. Arnoud van Dalen bespreekt uw juridische probleem en zoekt naar de beste oplossing. Na een kennismakingsgesprek besluit hij of hij de zaak aanneemt. Moeilijke woorden probeert hij te vermijden, hij legt het kort en krachtig uit. Zijn advies helpt u verder, bijvoorbeeld over de haalbaarheid en de financiële risico’s. Misschien is het nodig om een stevige mail te schrijven, maar misschien is een rechtszaak onvermijdelijk. U wordt steeds op de hoogte gehouden van belangrijke ontwikkelingen in uw zaak.

Mr. van Dalen adviseert en procedeert. Samen met u probeert hij het beste resultaat te bereiken. Het maken van een dagvaarding en het starten van een gerechtelijke procedure is het uiterste middel, eerst wordt geprobeerd om het geschil in der minne te schikken. De vraag is of het bewijs dat u heeft (bijvoorbeeld over overlast door de buren) sterk genoeg is, want soms is het verstandiger om eerst beter bewijs te verzamelen. De dagvaarding ontvangt u eerst in concept. Dat geldt ook voor de conclusie van antwoord; dat is het processtuk dat de reactie bevat op de dagvaarding als u in rechte bent betrokken, zoals dat heet. Alles gaat in overleg.

Kort geding

Van Dalen advocatuur staat zowel verhuurders als huurders bij. Misschien heeft u te maken met een huurder die tot diep in de nacht harde muziek draait. Dan is een gang naar de rechter met als eis ontbinding van de huurovereenkomst een optie. Huurders worden door de wet sterk beschermd. Er zijn twee procedures die in aanmerking komen: een kort geding of een bodemzaak. Welke procedure de meeste kans op succes biedt, is geheel afhankelijk van de situatie. Een kort geding gaat sneller maar daarvoor moet er wel een spoedeisend belang zijn. In zo’n procedure kan ontruiming van een pand worden gevorderd. Mr. van Dalen is eerlijk over uw kansen. Als procederen geen zin heeft, dan zegt hij dat.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van het huurrecht?
Wanneer is er sprake van een huurcontract?
Wanneer kan een huurcontract woonruimte worden opgezegd?
Nieuws en tips huurrecht

Dit zijn de garanties:

 1. Deskundig en vriendelijk
 2. Vrijblijvende kennismaking
 3. Duidelijk over kosten
 4. Eerlijk over uw kansen
 5. 100% inzet voor uw zaak
 6. Procederen alleen als het zin heeft

Naar de startpagina >>