Tarieven

Vaste prijs soms mogelijk

Geen 6% kantoorkosten

Het uurtarief is mede afhankelijk van het financiële belang en de spoedeisendheid van de zaak. Uitgangspunt is € 270 (exclusief 21% BTW). Is dat veel? Bedenk hoeveel tijd en zorgen u zich bespaart! Anders dan veel collega’s rekent mr. Van Dalen geen kantoorkosten. Bij andere advocaten kan dat “extraatje” oplopen tot 6%. Van Dalen advocatuur schrijft uren en declareert maandelijks.

Soms is het mogelijk om een prijsafspraak te maken, als het goed is in te schatten hoeveel tijd ermee gemoeid zal zijn. Dan betaalt u een vast bedrag en daarvoor doet mr. van Dalen de hele zaak, zodat u zekerheid heeft over de kosten. Voor huurrecht geldt: als u daarvoor in aanmerking komt, kan subsidie voor rechtsbijstand (“pro deo”) aangevraagd worden. Zie rechtbijstand.nl.

Vragen? Bel 06-27129900

Eventueel kan subsidie voor rechtsbijstand (“pro deo”) worden aangevraagd

Ook mogelijk: no cure, less pay

Ook is het mogelijk om de declaratie af te laten hangen van het resultaat dat wordt bereikt. U betaalt dan een laag basistarief dat achteraf verdubbeld wordt bij een goede afloop (“no cure, less pay”).

In ieder geval streeft Mr. van Dalen ernaar om transparant te zijn, zodat u precies weet wat hij heeft gedaan en hoeveel tijd hij daaraan heeft besteed. Tijdens het eerste gesprek zullen de kosten ter sprake komen. Mr. van Dalen wil voorkomen dat u een declaratie ontvangt die veel hoger is dan u kon voorzien. “No cure, no pay” is niet mogelijk, want dat staat de Orde van Advocaten niet toe.

Meer weten over mr. Van Dalen? >>